Blogi

Tutustu brändiin | OJL jewellery

Porista lähtöisin oleva OJL,’’Olli Johan Lindroos’’ jewellery on kasvanut  vuonna 1976 perustetusta E. Lindroosin perheyrityksestä toisen sukupolven kultasepänliikkeenä. Kauniit ja aikaa kestävät korumallit ovat OJL jewellerylle luontevaa käsialaa. Koruissa sommitellaan sopivassa tasapainossa ajan henkeä ja pitkälle tähtäävää klassisuutta, mikä tekee näistä koruista aarteita, jotka kulkevat kantajansa mukana läpi vuosikymmenten.

Vihkisormusmalliston muodostaa kattava skaala koruja siroista yhden kiven sormuksista prameampiin moniulotteisiin taidonnäytteisiin. Suurin osa malleista on saatavissa niin kelta- valko- kuin punakultaisinakin. OJL jewellery on kokoelma moderneja klassikoita, ja innovatiivista Suomalaista designia puhtaimmillaan.

Tutustu Brändiin: Tillander

Tillander-korujen juuret yltävät aina 1860-luvulle asti, jolloin Tillanderin kultasepänpaja aloitti Pietarissa toimintansa tsaarien aikaan. Kisälli Alexander Edward Tillander valmistui 23-vuotiaana kultaseppämestariksi ja perusti oman pienen verstaansa Pietari, joka oli tuolloin kaupunki, jossa maailman arvostetuimmat kultasepät vaikuttivat. Ehkä juuri näitä perinteitä ja 1800-luvun oppeja vaalien Oy Tillander Ab on tunnettu korkealaatuisesta suomalaisesta kulta- ja hopeatyöstään. Kun korun suunnittelussa kohtaavat asiantuntemus, harkitut laadukkaat materiaalit, puolentoista vuosisadan ammattitaito, nykyaikainen tekniikka ja ajatonta esteetiikkaa vaaliva huippumuotoilu on tuloksena koru jota ei voi olla rakastamatta.

Vihkisormuksina Tillanderin hehkuvan kauniit korut ovat olla suosittuja jo läpi vuosikymmenten. Koruissa käytetään harkiten valittuja jalometalleja ja ainoastaan kauneimmat kivet pääsevät koristamaan korua. Ostajana saa vaikuttaa korun materiaalivalintoihin ja timanttimääriin. Suurin osa koruista on saatavilla sekä valko- että keltakultaisina. Mallivalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Muotoilussa otetaan huomioon niin minimalismin ystävät kuin prameampien korujen kantajatkin.

Korun huoltaminen kotikonstein

Riippumatta siitä mistä jalometallista korusi on valmistettu, näillä ohjeillä pääset jo pitkälle korun huoltamisessa.

 

  • Jos säilytät koruja korulaatikossa, pidä niitä erillisissä pienissä pusseissa jotta ne eivät pääse naarmuttamaan toisiaan.
  • Puhdista korut laimeassa seoksessa lämmintä vettä ja tiskinpesuainetta kuten Fairya. Liota koruja hetki saippua vedessä, huuhtele huolellisesti ja kuivaa pehmeällä pyyhkeellä
  • Ota korut pois mikäli urheilet, teet jotain missä se voisi vahingoittua. Korut kannattaa myös ottaa pois mikäli ui kloori-vedessä
  • Vie korusi aina välillä kultasepälle tarkistettavaksi. On parempi huomata etukäteen jos esim. istutus on vaurioitunut, kun että huomaa jälkeenpäin pudottaneensa timantin.

Tutustu brändiin: Festive

Festive on arvostetun suomalaisen kultaseppäverstaan oma korubrändi, jonka takaa löytyy jo vuodesta 1947 operoinut kultasepänverstas Narsakka. Perheyritys on kehittynyt jo neljässä sukupolvessa ja toiminnassa ovat nykyään mukana perustajan, Helge Narsakan, poika ja kolme pojan poikaa. Oppi on kulkenut sukupolvelta toiselle, ja kaiken kaikkiaan verstas työllistää tällä hetkellä n.10 huippu lahjakasta kultaseppää.  Festiven ydin on laatu, josta ei tingitä ja brändin avainsanana se ohjaa koko toimintaa sekä suunnittelijoiden työtä. Tämä yhdistettynä harkittuihin materiaalivalintoihin on ohjenuorana kauniiden ammattitaidolla valmistettujen timanttikorujen takana.

 

Koru joka tuo kestävää iloa

Festiven korut säilyttävät arvonsa läpi vuosikymmenten puhtaan ja harkitun muotoilunsa ansiosta. Jokaista korua kohdellaan uniikkina yksilönä, jolle valmistaja on myöntänyt laatutakuun. Festiven timanttikoruissa käytetään huolella valittuja konfliktivapaita ja tarkan luokituksen mukaisia korukiviä. Jokainen timanttien laatuun ja arvoon vaikuttava tekijä on otettu yrityksessä huomioon.

Festive-sormuksia suositaan niin vihki- kuin kihlasormuksinakin, mutta brändin alta löytyy myös muita koruja. Korut ovat monen vuoden ilo niin lahjan antajalle kuin saajallekin. Festive-mallisto on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, ja yritykselle on tästä syystä myönnetty arvostetut Avainlippu- ja Design Finland tunnustukset.

 

Monipuoliset mallistot

Korumallistojen kaikki tuotteet ovat saatavissa joko 14 tai 18 karaatin kelta-, valko- tai punakullasta. Kaikkien festive-korujen valmistuksessa käytetään 100% kierrätettyä kultaa. Runsas mallistovalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin. Festiven alta löytyy niin minimalistisempia ja klassisempia kuin rohkeampia ja modernimpia koruvaihtoehtoja.  Mallistojen sisältä löytyy useampia leveysvaihtoehtoja, joka takaa sopivan sopusuhtaisen sormuksen löytymisen jokaiselle.

5 vinkkiä hääpuvun asustamiseen

Hääpäivään kuuluvat muutkin korut, kuin vain sormukset. Kaipaatko vinkkejä siihen miten valitset juuri omaan mekkoosi ja tyyliisi sopivimmat koruasusteet? Keräsimme sinulle meidän 5 parasta vinkkiä:

 

1.valitse korumetallit hääpukusi sävyn mukaan

Valkoisiakin hääpukuja on monen sävyisiä. Osa mekoista taittaa enemmän kylmiin sävyihin, kun taas toiset hohkaavat lämpöä. Valitse korujesi materiaalit matchaamaan mekkosi kanssa.

Vitivalkoisen mekon pariksi sopii viileän sävyinen metalli kuten hopea tai platina. Jos mekkosi taas on luonnonvalkoinen, lämpöisempi kultainen voi olla hyvä vaihtoehto. Samppanjan kanssa sopii varmasti kulta, mutta myös hopea voi toimia!

 

 

2. Liikaa on liikaa

Korujen suhteen kannattaa pysyä hääpäivänä maltillisena. Anna pukusi loistaa ja käytä koruja vain kokonaisuuden yhteen punomiseen. Harkitut minimalistiset korut eivät vie liikaa huomiota sinusta.

 

 

3. Muista mekkosi kaula-leikkaus

Kuten koruissa aina, myös hääpuvun kohdalla mekkosi mallilla on merkitystä valinnan kannalta.

Olkaimeton: kiinnitä huomio hymyysi, lyhyt-ketjuisella kaulakorulla. Toinen vaihtoehto on jättää kaulakorut sikseen ja pukea näyttävämmät korvakorut mekon pariksi. Asuun voisi myös sopia yksinkertainen rannekoru, lookin viimeistelyyn.

V-aukko: Tämä tyyli toimii kaulakorun parrasvalona. Valitse lyhyt choker-tyylinen koru tai yksinkertainen riipus. Voit myös kokeilla muutaman eripituisen riipuksen kerrostamista. Yhdistä kaulakoru pieniin korvakoruihin.

Korkea kaula-aukko: Jätä kaulakorut ja keskity mielummin hiusasusteisiin. Esim kaunis hiussolki voisi sopia tämän mekon pariksi. Käsikorut sopivat myös tähän tyyliin jos kaipaat pientä extraa.

 

 

4. Älä kuitenkaan mieti liikaa tyyliseikkoja

Jos sinulla on tietty koru jota rakastat, käytä sitä. Toisaalta jos korut ovat viimeinen asia minkä valitsemiseen haluat pistää aikaa (saatikaan alkaa stressaamaan asiasta), on yksinkertaisuus aina hyvä vaihtoehto. Pienet timantti- tai helmikorvikset voivat olla jo aivan riittävä määrä asustetta, mikäli pukusi ei muuta kaipaa.

 

 

5. Ole oma itsesi

Valitse juuri ne korut jotka kuivaistavat ja miellyttävät eniten sinua. Kannattaa myös suosia koruja, jotka muistuttavat malliltaan sellaisia koruja joita olet tottunut käyttämään. Hääpäivä ei ehkä ole se päivä kun kannattaa ensimmäista kertaa testata raskaampia roikkuvia statement-korviksia, jos et niitä ennen asuissasi ole käyttänyt.

3 vinkkiä joilla pidät sormuksesi säihkyvänä

Kokosimme yhteen meidän kolme parasta pikavinkkiä joilla pidät sormuksesi huolta niin, että se varmasti sähkyy läpi vuosien.

 

Vakuutus:

Voi olla hyvä idea hankkia vihkisormukselle vakuutus. Tämä tuo turvaa tilanteissa mikäli sormuksesi joskus sattuisi vahingoittumaan, katoamaan tai tulisi varastetuksi. Voit varmistaa vakuutusyrityksesi kanssa, kuuluuko sormuksen vakuutus esim. jo voimassa olevan kotivakuutuksen alle, vai tuleeko sille hankkia vakuutus erikseen. Sormus on arvokas esine niin rahallisesti kuin tunnearvoltaan, joka kulkee mukana vuosia ellei jopa koko loppu elämää. Varaudu siis tilanteeseen kuin tilanteeseen ennalta.

 

 

Ota sormus välillä pois:

Älä pidä sormusta sormessa, jos teet jotain missä se voi vahingoittua tai kadota. Ota sormus aina pois kädestä esim. remontoidessa tai tehdessäsi muita hommia, joissa sormus saattaa ottaa osumaa. Näin vältyt ylimääräisiltä huoltokerroilta. Lisäksi tämä on hyvä sauma samalla myös pestä sormus, liottamalla sitä esim. laimeassa saippuavedessa.

 

 

Huolto:

Vie sormus välillä tarkastettavaksi korusepälle. Näin varmistat esim. tarvitseeko timantin istutusmekanismi mahdollisesti huoltoa. Etenkin kruunuistutuksen sangat saattavat kulua käytössä. On hyvä välillä tarkastuttaa koru, jotta timantti varmasti pysyy paikoillaan.

Pika-opas jalometalleihin

Kulta ja hopea eivät ole ainoat vaihtoehdot mitä vihkisormuksen materiaaleihin tulee. Tutustu eri jalometalleihin ja löydä oma suosikkisi.

Jos mietit sormusostoksilla ainoastaan sitä millaisen kiven koruusi haluat, on kuin valitsisit kakun pelkästään sen kuorutksen perusteella. Timantti ehkä on se osa sormuksestasi, joka ensimmäisenä kiinnittää huomion, mutta yhtälailla korun metalilla on merkitystä lopullisen lookin kannalta.

Osuuko valintasi perinteisempään jalometalliin kuten kultaan tai hopeaan, vai haluatko kenties koruusi jotain aivan muuta? Tutustu vaihtoehtoihisi ennen kuin valitset, saatat löytää uuden suosikin.

Platina

Platina oli suosittu korumetallina aina 1900-luvun alkupuolelle, kunnes se poistettiin korumetallimarkkinoilta kun sitä tarvittiin maailmansotien aikaan armeijan käyttöön. Kyse on siis kauniisti kiiltävästä ja hohtavasta, mutta myös hyvin kestävästä metallista kuten sen historiasta voit päätellä. Viimeisen parin vuosikymmenen aikana platina on keränyt jälleen suosiota myös sormusmateriaalina.

ulkomuoto

Platinalle on ominaista pehmeä vaalea hohde. Tiesitkö että platina on kultaa harvinaisempi jalometalli? Materiaalina platina on myös kultaa raskaampi (jopa 40% jos vertaat sitä 14K kultaan), eikä se ole altis hapettumiselle.

huoltaminen

Vuosien varrella platina saattaa kulua ja hieman naarmuuntua käytössä. Koruseppäsi voi kuitenkin kiilottaa ja hioa sormuksen pintaa niin että näkyvät naarmut saa pois ja metallin kiilto palaa.

tiesitkö…

Kultaa louhitaan vuosittain jopa 14 kertaa enemmän kuin platinaa, kyseessä siis todella on hyvin arvokas metalli joka näkyy myös sen hinnassa. Suurin osa platina-louhoksista sijaitsee Etelä Afrikassa, josta noin 80% metallista on peräisin.

 

Kulta

Kulta on aina ollut klassikko mitä tulee kihla- ja vihkisormusmateriaaleihin. Lämpöä huokuva keltakulta, punertava ruusukulta ja viileä valkokulta ovat kukin rakastettuja ajattomia vaihtoehtoja.

ulkomuoto

Kullan väriin vaikuttaa siihen sekoitetut muut jalometallit. On olemassa satoja eri blendejä, mutta alle olemme keränneet ne kaikista suosituimmat:

  • keltakulta: Puhdas kulta + hieman hopeaa + hieman kuparia tuomaan sävyyn lämpöä
  • valkokulta: Puhdas kulta + palladium + hopea tai nikkeli, kupari ja sinkki
  • viherkulta: todellisuudessa kellertävän kultainen ulkomuoto. Puhdas kulta + hopea
  • punakulta ja ruusukulta: puhdaskulta + kupari. Mitä enemmän kuparia, sen punaisempi sävy.

huoltaminen

Kiillottaminen kiiloitusliinalla tuo kiillon takaisin

 

Sterling-hopea

Sterling-hopeaa on aina arvostettu, ja yhteen aikaan se miellettiin jopa kultaa arvokkaammaksi. Nykyään se on yksi edullisimmista jalometalleista. Sterling on sekoite jossa on puhtaan hopean lisäksi joko kuparia tai muuta metallia joka tekee seoksesta kestävämmän. Vaikka se onkin puhdasta hopeaa kovempi materiaali, se on suhteessa muihin metalleihin pehmeä materiaali.

ulkomuoto
Sterling voi vaihdella sävyltään kirkkaan vaaleasta harmaampiin väreihin. Pinta voidaan työstää mattana tai kiiltona.

huolto
Hopea tummuu, joten sen säilyttämiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Pidä sormustasi kuivassa paikassa, esim. korupussissa.

Muita vaihtoehtoja

On olemassa paljon muitakin vaihtoehtoja, jotka ovat perinteisiä jalometalleja kestävämpiä ja kevyempiä vaihtoehtoja. Etenkin miesten sormuksissa suosioon ovat ponnahtaneet:

 

Koboltti

Valkoista hohtava metalliseos kehiteltiin alunperin lääketieteellisen- ja avaruusteollisuuden tarpeisiin. Tämä modernimpi hääkorumetallivaihtoehto on jopa neljä kertaa platinaa kestävämpi metalli, koboltti-korun elinkaari on siis hyvin pitkä.

ulkomuoto
Kobollti on kylmän sävyinen valkoinen metalli, joka muistuttaa ulkomuodoltaan melko paljon platinaa.

huolto
Koboltti ei naarmuunnu materiaalina helposti. Tätä metallia on myös helppo jälkeen päin muovata, mikäli korun kokoa pitää esim. pienentää tai suurentää

Ruostumaton teräs

Ei ehkä perinteinen vaihtoehto ollenkaan, mutta on monta syytä miksi voisi harkita ruostumatonta terästä hääkorun materiaaliksi. Tämä on materiaali joka on vahva, kestää kulutusta eikä materiaalin hinnat ole taivaissa.

ulkomoto
Kiiltävä, mutta maanläheinen materiaali miellyttää monen hieman modernimpaa lookkia kaipaavan silmää. Teräksen pinnan voi hioa maun mukaan puhtaan kiiltäväksi tai matta pintaiseksi.

huolto
helppo huoltaa pesemällä tiskinpesuaineella, vedellä ja kuivaamalla pehmeällä pyyhkeellä.

 

Titaani

Alunperin teollisuudessa suosittu titaani on nostanut päätään myös hääkorumallistojen puolella- etenkin miesten koruissa. Tämä johtuu pitkälti titaanin ultra-kevyestä olomuodossa, joka miellyttää etenkin heitä jotka eivät ole ennen koruja käyttäneet.

ulkomuoto
Mustia, harmaita ja hopean sävyjä riippuen hionnasta

huolto
Titaani on hyvin kestävä metalli, jota on miltein mahdotonta naarmutta. Huom! Titaanikoruja ei voida jälkeen päin muovailla koon suhteen.

Ajaton sormus | valitse sormus joka kestää aikaa

 

Ajaton sormus:

löydä sormus joka sopii tyyliisivielä vuosienkin päästä

Oletko joskus katsonut vanhoja valokuvia ja pohtinut mitä mielessäsi oikein mahtoi liikkua kun pistit kasaan kuvien asukokonaisuuksia? Jo 5 vuotta on muodissa pitkä aika, lisäksi oma tyylime kehittyy ja muovautuu jatkuvasti. Miten ihmeessa voisit siis onnistua valitsemaan sormuksen, jonka tyyliä rakastat vielä vuosienkin päästä?

Muoti muuttuu, mutta tyyliin mahtuvat myös ajattomat klassikot. Ne pysyvät pinnalla läpi vuosien ja niitä on mahdoton sijoittaa vain yhden ajan muoti-ilmiöksi. Mieti vaikka Holly Golightlyn ikonista pikkumustasta ja suurista aurinkolaseista koottua klassikkoasua leffassa aamiainen Tiffanylla. Sen pystyisi pukemaan ylleen vielä tänä päivänäkin, ilman että se näyttäisi menneiden vuosien muotia jäljettelevältä naamiaisasulta. Vihkisormuksen, jonka nyt valitset, tulisi samalla tavoin tuntua tyylikkäältä vaihtoehdolta vielä 10, 20 ja 30 vuodenkin päästä.

Klassiseksi vihkisormukseksi mielletään usein sirohko koru, jota koristaa yksi pyöreällä briljantti-hionnalla työstetty timantti. Tämä on turvallinen valinta, jos haluaa olla varma siitä että sormus miellyttää vielä vuosienkin päästä. Voit kuitenkin vapaasti leikitellä eri materiaalien ja kiven koon suhteen.

Toisaalta jos löydät omasta tyylistäsi sellaisen punaisen langan, joka on kantanut läpi vuosien, voi tämä olla juuri sinulle se paras vaihtoehto. Kurkka korulaatikkoosi ja katso vanhoja valokuvia. Onko sinulla koruja, joita olet käyttänyt jo läpi useamman vuosikymmenen?

Loppupeleissä tietysti tärkeintä on, että sormus tuntuu sinusta omalta. Tyylihän ei loppupeleissä ole ainoa asia joka määrittelee kuinka paljon korusta pidät. Sormukseen liittyy paljon muistoja ja tunnearvoa, jotka tekevät siitä rakkaan.

Tilanteita joissa sormus kannattaa ottaa pois

Sormus kulkee mukanasi niin arjessa kuin juhlassakin. Mitä luultavimmin otat sen vain hyvin harvoin pois sormestasi. Milloin kuitenkin kannattaisi ottaa sormus suosiolla hetkeksi pois, jotta vältyt esim. sen mahdolliselta vaurioitumiselta ja turhalta kulumiselta? Näissä tilanteissa sormusta ei kannata pitää mukana:

Jätä sormus kotiin…

1. Kodin siivous:

Ota sormus pois ennen kuin aloitat siivousurakan. Siivouksessa käytetyt kemikaalit eivät sovi yhteen jalometallien ja -kivien kanssa. Jopa hyvin mieto siivousaine, voi olla vahingollinen herkälle korukivelle.

2. Uiminen:

Harmillisen usein juuri uidessa moni vihkisormus katoaa. Meren pohjalta on mahdotonta löytää kadonnutta korua, ja vaikka uima-altaassa tämä onnistuisikin, on kloori kemikaalina aine jolle sormusta ei kannattaisi altistaa.

3. Remontti:

Remonttihommissa harvemmin tulee varottua sormusta. Ota se siis suosiolla etukäteen pois ja vältä turhat kolhut. Korukiven istutuksen väliin joutunutta laastia tai maalia on vaikea poistaa.

4. Salitreeni:

Salilla korua tulee helposti kolhinneeksi painoihin tai urheilulaitteisiin. Sormus ei myöskään tunnu näissä tilanteissa mukavalta kädessä kun hikoilet. Jätä sormus siis mielummin kotiin tai pukuhuoneeseen treenien ajaksi.

Materiaaliopas vihkisormukselle | RuusukultaOletko harkinnut ruusukultaa vihkisormuksesi materiaaliksi? Punaista sävyä hohtava ruusukulta on viime vuosina ollut yhä suositumpi materiaalivalinta myös vihkisormuksille. Materiaalilla on historialliset juuret, mutta se tuo samalla koruun myös tyylikään modernia vivahdetta. Materiaalina ruusukulta on seos eri jalometalleja. Uniikki väri syntyy keltakullan, kuparin, hopean ja joskus myös muiden metallien harkitusta yhdistelmästä.

Ruusukulta nousi suosioon 1800-luvun Venäjällä, ja sitä on joskus nimitetty myös Venäjän kullaksi. Hempeä mutta silti näyttävä jalometalli sopi hyvin Viktoriaanisen muodin romantiikkaa ihannoivaan ilmapiiriin. Materiaalin suosio hiipui 20-luvun jälkeen, mutta hiljattain se on noussut jälleen pintaan ja ruusukultaa ollaan nähty viime vuosina monien muotitalojen koru- ja kellovalikoimissa.